Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Geslachtsziekte.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Geslachtsziekte.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Test123

Geschreven op: Woensdag 5 September 2018 om 15:16
Ongepast of beledigend?

Altijd veilig seks gehad in het verleden en na aantal maanden date met dezelfde persoon hebben we samen een soa test gedaan. We waren allebei clean. 1 week na de eerste keer seks kreeg ik een uitbraak. Herpes type 2. Op mijn hand,dat is mijn enige voordeel.

Mijn wereld stortte alsnog in. Hij zei dat hij van niks wist en we zouden er samen doorheen gaan. In de tussentijd kwam ik via via er achter dat hij het van zijn ex had. Toen ik hem confronteerde zei hij dat hij niet wist dat het overdraagbaar was zonder zichtbare blaasjes. Ik moet zeggen ik heb ook niets gezien, maar 1 ding was duidelijk. Ik had het van hem! Elke keer als ik een uitbraak had zat ik vol woede en haat!!! Ik kon hem wel wat aan doen,maar ergens gaf het mij troost dat ik niet alleen was. Uiteindelijk heb ik 2.5 jaar een relatie met hem gehad. Toen hij het uitmaakte vond ik het niet eens erg maar ik zat meer in over herpes.

Mijn beeld over de toekomst (bijna 30) is helemaal kapot gemaakt. Ik ben een leuke meid en heb veel te bieden,maar wie wil er in gdsnaam een meisje met herpes? Ik kan er niet normaal over praten en kwam er achter dat het nog zo vers in mn hoofd zit,zelfs na 2.5 jaar. Mijn huisarts heeft mij naar een psycholoog verwezen en krijg nu een behandeling voor angststoornis en trauma. Ik voel mij zo beperkt, bang om iemand te besmetten, bang voor de eenzame toekomst,bang voor de reacties.... want ik zeg eerlijk als ik had geweten dat mijn ex het had, had ik niets met hem willen doen.

Ik was gezond en stond volop in het leven en nu draag ik dit geheim altijd mee. Ik hoop dat ik na de behandelingen er net zo luchtig over kan denken als hij en wat iedereen mij zegt om te doen. Ik heb mijn huisarts gevraagd om lotgenoten, maar zo een "clubje" bestaat er niet. Ik ben in staat om alleen mensen te date die het hebben zodat ik niemand besmet,maarja waar vind je die? Geintje,maar toch ook weer niet haha. Koortslippen worden gedoogd, maar type 2 is een taboe. Het voelt als een soort aids beperking.

Ik ben opzoek naar "succesverhalen" met herpes zodat ik weet dat er hoop is en hoe jullie er mee omgaan. Wordt het zelfs met langere intieme relaties altijd een condoom gebruiken of kun je ook nog genietn zonder beperkingen.
 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Robin39 op Donderdag 6 September 2018 om 00:09 Ongepaste reactie?

Ik weet precies hoe je voelt zo voelde ik me in het begin ook.
Maar nog steeds kan ik me er kwaad om maken dat ik herpes heb .

En zoiets heb van is dit nou mijn leven?


Alleen blijven wil ik niet want eenzaamheid sloopt mij.

Ik loop ook bij een psygoloog voor dat en nog andere dingen.

Ik heb ook zoiets van ik ga wel opzoek naar een vrouw die ook herpes heeft.

Dat scheelt al weer dat je het niet hoef te vertellen.

Niemand in mijn omgeving weten dat ik het heb.
Met me vrienden praat ik daar zeker niet over.

Maar wat jij al zegt iemand met een mond herpes is niks raars aan.
Maar zodra je het beneden heb is het smerig en vies. En meteen een vooroordeel hebben van oh die loopt ze pik achterna of ze is een slet.

Terwijl dat niet zo is.


Geschreven door: Laura op Donderdag 20 September 2018 om 14:33 Ongepaste reactie?

Hey Test123,

Ik weet niet hoe ik mijn verhaal moet beginnen. Ik wil je zoveel vertellen.

Allereerst begrijp ik volledig, ik heb zelf al 10 jaar HSV2 (ben nu 29 jaar) en snap het taboe helemaal. Gelukkig kan ik een aantal succes verhalen met je delen want ik ben in die 10 jaar gelukkig niet al die tijd alleen geweest. Op het moment heb ik ook een hele leuke vriend zonder HSV en hij is er oke mee.

Ik zou graag met je in contact komen om een keer te kletsen! En hopelijk wat positieve dingen te delen.


En dat "clubje" heb ik samen met een meisje begin dit jaar zelf opgericht omdat we hier ook behoefte aan hadden. Inmiddels zijn we al met 40 mensen.
Het is wat lastig te verspreiden omdat je niet van de daken (facebookpagina) wil schreeuwen "hoi ik zoek mensen met HSV want ik heb het zelf."


Er is een berichtje van mij op deze pagina met een mailadres. (post m niet nog een keer, want ben al van een andere site gebanned doordat ik het mailadres postte, het web maakt het ons niet gemakkelijk)

Ik kom nogmaals graag met je in contact zodat ik verhalen met je kan uitwisselen. Anders wordt dit bericht wel heel lang.

Veel liefs Laura


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Geslachtsziekte.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)