Onderzoek

U bevindt zich hier: Geslachtsziekten Ľ Onderzoek

Onderzoek naar SOAís / geslachtsziekten

Als je denkt dat je een geslachtsziekte (ook wel SOA genoemd) hebt, dan kun je het beste meteen naar de huisarts gaan. Ook kun je terecht bij de GGD (Gemeentelijke Gezondheids Dienst) en er is ook een aantal ziekenhuizen met een SOA-spreekuur. Tijdens zoín spreekuur kun je je vaak ook anoniem laten controleren. Ook de Rutgers stichting is te raadplegen.

Tijdens het gesprek met de arts of verpleegkundige, moet je uiteraard vertellen of en zo ja hoeveel en hoe precies je onveilig hebt gevreeŽn. Ook al is het wat langer geleden (6 tot 12 maanden). Artsen en verpleegkundigen kijken nergens meer van op, die hebben namelijk dagelijks te maken met mensen die denken een SOA te hebben.

Vaak wordt er een uitstrijkje gemaakt. Hierbij wordt er met een wattenstaafje slijm of pus afgenomen van de plaats waar je besmet kan zijn: de penis, vagina, anus en/of baarmoedermond en soms ook van de keel.

Ook urine-onderzoek behoort tot de mogelijkheden. Hierbij wordt meestal de eerste ochtendplas onderzocht. Het is het beste als je direct na het opstaan (probeert) in een potje te plassen, zonder je eerst te wassen.

Een derde mogelijke onderzoek is het bloedonderzoek. Middels het bloedonderzoek kan gekeken worden of je syfilis, HIV of hepatitis B hebt.

Na het onderzoek kan de arts je vertellen welke SOAís (geslachtsziekten) je precies hebt en wat er aan gedaan kan worden.


(Advertentie)-->

U bevindt zich hier: Geslachtsziekten Ľ Onderzoek
(advertenties)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Geslachtsziekte.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)