HPV

U bevindt zich hier: Geslachtsziekten Ľ Welke SOA zijn er Ľ HPV

HPV: Humaan Papilloma Virus

HPV is een geslachtsziekte die bij vrouwen hoogstwaarschijnlijk het risico op baarmoederhalskanker vergroot. HPV wordt namelijk heel vaak waargenomen bij vrouwen die baarmoederhalskanker hebben. Naast de mogelijke vergroting van het risico op baarmoederhalskanker, kan HPV soms ook kleine wratjes op de huid veroorzaken, afhankelijk van de variant van HPV waarmee je besmet bent.

De overdracht van HPV gebeurt bij geslachtsgemeenschap, maar artsen betwijfelen of dat de enige manier is van overdracht. Het dragen van het HPV-virus betekent dus niet dat u onveilige sex hebt gehad of dat uw partner de veroorzaker hiervan is. Ook het hoge aantal vrouwen dat dit virus draagt, naar schatting zoín 80 ŗ 90% (!) van alle vrouwen, zorgt voor twijfel over de manier waarop het virus wordt overgedragen. Vrouwen die (nog) nooit geslachtsgemeenschap gehad hebben, hebben een kleinere kans op HPV maar kunnen het wel degelijk bij zich dragen. Het virus verdwijnt vaak vanzelf, maar kan ook levenslang meegedragen worden.

Door de grote onduidelijkheid rond HPV, de manier van overdracht en de werking van HPV bij het ontstaan van afwijkend weefsel in de baarmoederhals, wordt er in verschillende ziekenhuizen onderzoek gedaan naar HPV. Het kan zijn dat aan een vrouw gevraagd wordt om mee te werken aan dit onderzoek, wat er dan op neer komt dat er een viruskweek wordt gemaakt vanuit de afgenomen cellen of het afgenomen weefsel.


(Advertentie)-->

U bevindt zich hier: Geslachtsziekten Ľ Welke SOA zijn er Ľ HPV
(advertenties)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Geslachtsziekte.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)