Behandeling

U bevindt zich hier: Geslachtsziekten » Behandeling

Behandeling van SOA’s / geslachtsziekten

De behandelingsmogelijkheden van geslachtsziekten (of SOA’s) verschillen per geslachtsziekte. Zo bestaat er tegen hepatitis B geen geneesmiddel, maar moet dit overgaan door rust. Herpes genitalis en genitale wratten kunnen wel behandeld worden, maar deze infecties komen soms toch weer terug. Schaamluis is relatief makkelijk op te lossen door je in de schaamstreek en eventueel ook onder je oksels te wassen met shampoo tegen hoofdluis.

De wijze van behandelen kan verschillen: soms is het met injecties, soms met crèmes, maar vaak ook met meerdaagse kuren met tabletten. De duur van de behandeling is verschillend. Het is in elk geval belangrijk om de behandeling helemaal af te maken, ook al zijn er geen verschijnselen meer. Het kan namelijk zijn dat als de verschijnselen weg zijn, dat het virus of de bacterie dan toch nog aanwezig is. Stop je voortijdig met de behandeling, dan komt de geslachtsziekte (SOA) misschien weer terug en dan blijf je dus besmettelijk voor anderen en kun je er ook zelf weer last van krijgen na enige tijd.

Tijdens de behandeling is het verstandig om niet te vrijen. Wil je dat toch, gebruik dan in elk geval condooms. Het is raadzaam om tijdens de behandeling dagelijks je beddegoed te verschonen en ook dagelijks je kleren te wassen.

Na de eerste behandeling, moet je meestal na enkele weken weer terugkomen voor de nacontrole. De arts onderzoekt dan of je echt genezen bent.

Het is belangrijk dat je aan je partner(s) die je hebt gehad tot ongeveer een half jaar geleden, vertelt dat je een geslachtsziekte hebt (gehad). Je kan namelijk deze mensen besmet hebben! Ook is het mogelijk dat jij via hun besmet bent geraakt. Mocht je na een succesvolle behandeling genezen zijn, dan kun je na opnieuw onveilig contact met iemand die (nog) wel besmet is, dezelfde geslachtziekte wéér krijgen. Openheid naar je huidige en voormalige partners is dus heel erg belangrijk. Niet alleen voor hen, maar zeker ook voor jezelf.


(Advertentie)-->

U bevindt zich hier: Geslachtsziekten » Behandeling
(advertenties)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Geslachtsziekte.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)